11 februarie este Ziua europeană a numărului unic de urgență 112

Sursă: STS

În 11 februarie este marcată în fiecare an Ziua europeană a numărului unic de urgență 112.

”În spatele fiecărui apel 112 se află o poveste, uneori un strigăt de ajutor, o luptă nevăzută cu propriile gânduri. Astăzi îi celebrăm pe toți operatorii 112 ai I.P.J. Maramureș și îi aplaudăm pe toți cei care: preiau pulsul celui aflat în nevoie urgentă de ajutor, ascultă cu calm, discern esențialul din amalgamul de trăiri exprimate, analizează rapid, colaborează contra secunde cu celelalte servicii pentru a oferi sprijin necondiționat”, se arată în postarea Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Potrivit sursei citate, anul trecut au fost redirecționate către Centrul Operațional din cadrul I.P.J. Maramureș peste 38.000 apeluri 112, pentru a fi gestionate. ”În aproape 17.000 de situații s-a impus intervenția imediată, context în care vă reamintim să apelați 112 doar în cazuri reale de urgență. Fiți responsabili, apelați 112 doar atunci când este nevoie! Oferiți informații clare și precise operatorului! Rămâneți calmi și urmați indicațiile primite!”, precizează reprezentanții I.P.J. Maramureș.

”Această zi reprezintă un prilej de recunoaştere a activităţii tuturor celor care contribuie la lanţul de servicii de urgenţă și ocazia să transmitem recunoștință întregii echipe ce asigură acest serviciu complex”, menționează cei de la Inspectoratul pentru Situații de urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

”Jandarmeria Maramureș are bucuria de a aparține marii familii 112 și de a răspunde prompt solicitărilor venite din partea cetățenilor pentru salvarea persoanelor a căror viață sau siguranță este pusă în pericol. Încurajăm, în continuare, cetățenii să apeleze numărul unic 112 și să ceară sprijinul nostru ori de câte ori situația o impune”, acesta este mesajul transmis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș.

”În anul 2024, ca urmare a demersurilor Serviciului de Telecomunicații Speciale împreună cu agențiile de intervenție (Poliție, ISU-SMURD, Ambulanță, Jandarmerie și Salvamont), alături de parteneri guvernamentali și operatorii privați de telecomunicații, numărul apelurilor non-urgente a scăzut cu aproape un milion comparativ cu anii anteriori. Operatorii STS din cadrul Serviciului de urgență 112 au preluat 9.763.443 de apeluri, dintre care 60,45% au reprezentat urgențe. Cu toate acestea, peste 3,8 milioane de apeluri nu au necesitat intervenția agențiilor: Ambulanță, Poliție, ISU-SMURD, Jandarmerie sau Salvamont”, se arată în comunicatul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Serviciul de urgență 112 asigură preluarea apelurilor de urgență de la cetățeni și transmiterea acestora către agențiile specializate de intervenție (Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmerie, Salvamont), în vederea asigurării unei reacții imediate, uniforme și unitare pentru soluționarea urgențelor. Serviciul de urgență 112 este furnizat de Sistemul național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU). Administratorul SNUAU este Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

CITEȘTE ȘI:
Originar din Baia Mare, dr. Călin-Cristian Tohătan a visat dintotdeauna să fie chirurg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.