Ambasada României în Franţa a pregătit, cu ocazia Zilei Naţionale, un program video special. Mircea Cantor, unul dintre cei mai mari artişti români contemporani, va realiza o performanţă artistică în premieră în grădina ambasadei. Celebrul dirijor Cristian Măcelaru, noul director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei, va fi prezent cu un mesaj despre misiunea sa artistică. DJ BOg va mixa piese noi, într-un stil original, în apropierea Turnului Eiffel – se arată într-un comunicat al ambasadei.

Sărbătorirea Zilei Naţionale la Ambasada României în acest an stă sub semnul cuvântului solidaritate. În programul video special vor putea fi văzute mărturiile mai multor români care au fost în primele linii ale luptei cu pandemia – medici, farmacişti, lucrători români din serviciile sociale franceze, dar şi bucătari care au gătit gratis pentru spitale, jurişti care au dat consultanţă pentru români aflaţi în dificultate sau studenţi care s-au mobilizat pentru alţi studenţi.

Mesajul autorităţilor franceze va fi transmis de Clément Beaune, secretar de stat pentru afaceri europene în guvernul francez, care va sublinia solidaritatea dintre România şi Franţa în Europa.

Programul special, realizat cu sprijinul ICR Paris, va putea fi văzut în direct pe paginile de Facebook, YouTube şi Twitter ale ambasadei şi ICR, astăzi, 1 decembrie, începând cu ora 19.00, ora României.

Sursa: Ambasada României în Franța

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.