Reprezentanții Spitalului Județean de ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare reamintesc că, la nivelul Ambulatorului, solicitanții examinărilor medicale trebuie să știe în primul rând că au de respectat, în continuare, condițiile de igienă și distanțare socială.

”Fiecare persoană care intră în spital va purta mască și va respecta măsurile de igienă a mâinilor. Se menține, unde e posibil, consultul prin telemedicină, contactându-se cabinetul sau medicul specialist”, precizează reprezentanții Spitalului Județean de ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Toate consultațiile directe, exceptând urgențele, se vor face pe bază de programare. ”Se recomandă programarea telefonică la numerele de telefon: 0262-205100; 0262-205101…129, dar este permisă și prezentarea directă la fișier, după ora 11.00, de luni până vineri”, se arată în comunicatul instituției.

Programările se fac în ordinea solicitărilor, indiferent dacă sunt consultații care îndeplinesc condițiile contractuale sau consultații contra cost. În momentul programării, solicitanții trebuie să comunice biroului de programare datele personale (nume, prenume, număr de telefon).

Programarea este posibilă pentru o perioadă de maximum 14 zile calendaristice. ”Ora programării va trebui respectată, admiterea în incinta unității fiind posibilă doar cu 20 de minute anterior programării la consultație. Se admite un singur însoțitor pentru fiecare pacient care are nevoie de aceasta. Solicitanții se prezintă la triaj cu 30 minute anterior orei programate, iar după efectuarea triajului se vor adresa fișierului alocat pentru specialitatea solicitată, amplasat în holul mare al spitalului”, mai indică sursa citată.

Și pentru pacienții programați de medicul specialist curant trebuie să se anunțe din timp la fișier ora programării.

”S-au luat măsuri pentru ca întocmirea fișelor medicale pentru conducători auto, pentru port armă etc. să se facă în timp redus, prin gruparea cabinetelor care le întocmesc. Achitarea taxei pentru acestea se poate face la oricare din fișierele ambulatorului. Solicitanții se prezintă pentru întocmirea fișelor având obligatoriu, asupra lor, adeverința cu antecedentele medicale, eliberată de medicul de familie”, menționează reprezentanții spitalului județean.

Sursă informații și foto: Spitalul Județean de ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.