O nouă secție de biologie moleculară și analiză genetică a fost ieri inaugurată în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

”Costul investiției s-a ridicat la peste 1.200.000 de lei și a fost suportat integral din bugetul ANSVSA. Suma a fost necesară pentru achiziționarea de aparatură și tehnică de ultimă generație care, pe lângă investigații în domeniul sănătății animalelor și siguranței alimentare, va fi utilizată și pentru identificarea genomului viral SARS-Cov-2”, se arată în comunicatul ANSVSA.

”Prin această investiție se asigură creșterea capacității de testare a populației din județ, iar DSVSA Maramureș va deveni secție suport pentru testarea și diagnosticarea cazurilor de COVID-19”, informează aceeași sursă.

Conform ANSVSA, ”până în prezent, DSVSA Maramureș dispunea de o secție de biologie moleculară și analiză genetică al cărei nivel de securitatea permitatea utilizarea tehnicii RT-PCR pentru investigarea prezența genomului viral al pestei porcine africane, nu însă și al virusului SARS-Cov-2”.

Sursă informare: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.