Cadre medicale de la 40 de spitale din România au avut azi o videoconferință cu medici chinezi pe tema tratării pacienților depistați pozitiv cu noul coronavirus. Printre aceste cadre medicale s-au numărat și reprezentanți ai spitalelor băimărene de Boli Infecțioase și Psihiatrie, Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” și de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rusdea”.

Videoconferința a fost posibilă în urma unei acțiuni demarate în plan local, la inițiativa Consiliului Județean Maramureș, a Primăriei Baia Mare și a Filialei Maramureș a Camerei de Comerț și Industrie România – China, reprezentanții acestor instituții contactând Ambasada Chinei în România.

Inițiativa a vizat în primă fază sprijin pentru medicii maramureșeni, dar – având în vedere actualitatea și utilitatea subiectului discutat pentru întreaga rețea sanitară care tratează la nivel național pacienți infectați cu noul coronavirus – s-a decis lansarea invitației și către alte unități medicale din România, după cum informează Consiliul Județean Maramureș.

La întrebările medicilor români au răspuns doi experți clinici de primă linie din Shanghai: profesorul Qiu Zhongmin – conducător de doctorat și director al Departamentului de Medicină de Îngrijire Pulmonară din cadrul Spitalului Universitar Tongji, precum și profesorul asociat Shen Yinzhong – medic șef al Departamentului de Infecție și Imunologie și director al Departamentului Medical din cadrul Centrului Clinic de Sănătate Publică din Shanghai.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.