Platforma de bilogie moleculară din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare este funcțională din 21 aprilie, dată de la care spitalul figurează pe lista unităților care testează oficial pacienți pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus. Tot de atunci, Spitalul de Boli Infecțioase a fost selectat în rândul unităților care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, în faza I.

Laboratorul este primul dintre cele trei finanțate de Consiliul Județean care a fost pus în funcțiune și are o capacitate de procesare de până la 300 de teste pe zi. Mihaela Sabou, șefa laboratorului de biologie moleculară, a arătat că pentru a ajunge la detectarea noului coronavirus în probele care ajung în laborator este necesară parcurgerea a trei pași: ”Cu ajutorul acestei platforme performante putem diagnostica infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Diagnosticarea cuprinde trei etape, prima constând în extragerea acizilor nucleici, după care urmează partea de amplificare a unor secvențe specifice de nucleotide. În final se ajunge la detecția propriu-zisă a acizilor nucleici”.

În ceea ce privește strategia de testare, Ludovica Rusu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Pasihiatrie Baia Mare, a spus: ”Testările se vor efectua în baza unui algoritm de testare și prioritizare a testărilor, conform metodologiei de supraveghere a SARS-CoV-2”.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.