Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare este prima unitate medicală din județ în care a fost construit un laborator de biologie moleculară, care include și un aparat de testare Real Time PCR, utilizat în depistarea infecțiilor cu noul coronavirus.

”Ulterior construirii platformei și instruirii personalului, acesta a intrat într-o fază care a presupus procesarea de probe de la aceiași pacienți atât în laboratorul de la Baia Mare, cât și în laboratorul care funcționează la Cluj-Napoca, pentru a se stabili acuratețea rezultatelor. Având în vedere confirmarea funcționării în parametri optimi a laboratorului din Baia Mare, acesta poate intra în faza de testare efectivă a pacienților, fiind inclus pe lista unităților care testează oficial pacienți, prin teste de biologie moleculară”, informează Consiliul Județean Maramureș.

Astfel, începând de miercuri, 15 aprilie, testele pentru depistarea infecțiilor cu SARS-COV-2 pentru cetățenii din Maramureș vor fi procesate în cadrul laboratorului care funcționează în Baia Mare, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie. Unitatea medicală a fost inclusă oficial și pe lista unităților medicale din țară care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 în faza I.

”În scurt timp se așteaptă operaționalizarea celorlalte două centre de testare din județul Maramureș, care vor funcționa în cadrul Spitalului Orășănesc din Vișeu de Sus și în cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației, astfel încât să se atingă o capacitate cât mai mare de testare”, se mai precizează în comunicatul Consiliului Județean.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.