Toate persoanele aflate în carantină în județul Maramureș vor fi testate (prin efectuarea de teste rapide – serologice) pentru evaluarea riscului epidemiologic de infectare cu noul coronavirus, imediat după expirarea termenului minim de 14 zile de carantinare – asta stabilește Hotărârea nr. 16/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Aleșii județeni, reuniți azi în ședința de îndată în sistem videoconferință, au stabilit măsurile pentru punerea în aplicare a prevederilor Hotărârii nr. 16/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. ”Astfel, s-a decis testarea tuturor persoanelor aflate în carantină, imediat după încheierea perioadei de carantinare. În timpul carantinei se respectă protocoalele naționale, care prevăd că nu se testează decât persoanele care prezintă simptome de îmbolnăvire. Testarea serologică este diferită de cea care se face prin aparate de testare Real Time PCR, dar aceasta poate să indice dacă virusul a fost sau nu prezent în organismul persoanei testate. În cazul rezultatelor pozitive se va proceda și la testarea biologică moleculară”, a menționat Gabriel Zetea – președinte al Consiliului Județean Maramureș.

În acest sens, Consiliul Județean Maramureș va asigura fondurile necesare achiziționării testelor rapide, în sumă de 50.000 lei, și va realiza procedurile de achiziție a acestor teste, precum și predarea lor către reprezentanții partenerilor: Crucea Roșie și Serviciul de Ajutor Maltez.

În calitate de parteneri, Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș și Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare vor prelua de la Consiliul Județean Maramureș testele rapide. ”Aceștia vor realiza procedura de testare prin intermediul voluntarilor proprii, în centrele de carantină din județ, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție personală și dotarea acestora cu echipament de protecție corespunzător, sub directa coordonare a Direcției de Sănătate Publică”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Maramureș, menționându-se că organizațiile partenere vor garanta respectarea confidențialității datelor și a informațiilor cu privire la persoanele supuse testării și la rezultatele testelor.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.