”Această plasmă convalescentă care poate salva viața unui om infectat cu SARS-COV-2, a străbătut mulți kilometri pentru a ajunge în județul nostru! Mulțumim donatorului, un erou necunoscut care a donat plasmă, cu generozitate, unui necunoscut!” – așa începe postarea Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș.

La Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș (Baia Mare, str. G. Coșbuc nr. 20/C) pacienții COVID-19 vindecați pot să doneze plasmă. ”Rugăm din suflet pacienții COVID-19 vindecați să accepte să doneze puțin din timpul și din sângele lor pentru a oferi anticorpii salvatori celor care au atât de mare nevoie!”, este apelul lansat de reprezentanții centrului.

”Avem convingerea că și în Maramureș pacienții COVID-19 vindecați, eligibili, înțeleg importanța donării de plasmă, știu cât de prețios este sângele donat și vor dona cu generozitate. Vă rugăm nu refuzați donarea pentru că altfel refuzați unui om o șansă la viață!”, se mai arată în postarea Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș.

Programul de recoltare este de luni până vineri, între orele 7:30-11:30.

Sursă informații: Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș. Sursă foto: Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
La Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș a avut loc prima prelevare de plasmă de la un pacient COVID-19 vindecat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.