55 de cadre medicale, sanitare și personal auxiliar au ales să se detașeze de la Spitalul de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, de la începutul lunii aprilie, ”pentru a fi în prima linie în lupta cu acest inamic invizibil, coronavirusul SARS-CoV-2, cel care provoacă boala COVID-19”, informează oficialii Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

18 medici, 27 de asistente și 10 îngriitoare, infirmiere și brancardieri din cadrul Spitalului de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, de la începutul lunii aprilie, au ales să fie detașați la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” – spital suport în lupta cu COVID-19.

”Acești oameni extraordinari, acești îngeri în halate albe, albastre și verzi au ales să lase deoparte propria siguranță, mulți au decis să își pună familiile în plan secund și, pentru o perioadă nedefinită, să plece de lângă cei dragi, pentru a salva maramureșenii infectați cu noul coronavirus și internați în Spitalul TBC. Le transmit întregul meu respect și prețuire pentru munca lor atât de importantă, pentru sacrificiul pe care l-au făcut fără a sta pe gânduri, pentru dăruirea cu care înțeleg să își facă meseria”, a declarat George-Alexandru Oros – manager interimar al Spitalului Județean de Urgență.

În mesajul său, Oros a dorit să mulțumească și personalului unității medicale pe care o reprezintă: ”Gânduri de prețuire am și pentru fiecare angajat al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare prezent zi de zi la datorie, pentru toți colegii mei pe care i-am găsit deosebit de determinați și hotărâți să aibă grijă de pacienții care apelează la ei cu speranță și încredere”.

Sursă informații: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.