O nouă tranșă de 500.000 de doze de vaccin gripal va fi livrată astăzi de furnizor către direcțiile de sănătate publică, anunță Ministerul Sănătății.

Dozele de vaccin vor fi direcționate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății.

”Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie”, anunță Ministerul Sănătății.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, următoarea – de 1.100.000 doze de vaccin gripal – se va distribui în prima parte a lunii noiembrie.

”În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC”, se specifică în comunicatul ministerului.

Până în data de 11 octombrie, au fost vaccinate antigripal 146.537 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Sursă informații: Ministerul Sănătății. Imagine de Arek Socha de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.