Un ordin de ministru. Unul care spune că se stabilește ”obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români din totalul de sportivi participanți la competițiile sportive naționale oficiale, în sporturile de echipă”. Ordin emis de ministrul Sportului, Eduard Novak.

Unii ar putea spune că acest lucru va ajuta sportul românesc, va țâșni emulația, li se va da prilejul sportivilor autohtoni timp mai mult să joace în dauna străinilor. Alții însă ar putea spune altceva. Și anume că modifici niște reguli când, de pildă, competiția numită fotbal, Superliga, stă să înceapă. Echipele și-au făcut loturile, și-au făcut transferurile, unele cu mulți străini în componență. Și atunci ce faci, îi împui unui club să danseze după cum îi cânți tu ca autoritate?

Discuția pe această temă e amplă. E bine, ca principiu, că se mizează pe sportivi români, care să crească. Însă demersurile trebuiau făcute cu o vreme înainte, ca să-și facă și cluburile strategiile lor. Așa însă sună cam a brambureală. Poate cluburile nu au 40% jucători români buni cu care să facă performanță. (Tiberiu Sabo)

Sursa foto: pixabay.com

CITEȘTE ȘI: Minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.