Nu de prima zi din vacanța 2023 vorbesc. Nici de ziua când o să pot ateriza pe aeroportul Baia Mare venind din Canada, fără să mai fac drumul pe șosea de la Cluj.

Zi de aur: așa se traduce din turcă numele trupei rock Altin Gun. Înființată de un basist olandez, gruparea traduce cântece tradiționale din Anatolia în cheie modernă, amplificată electric și pudrată cu praf psihedelic. Îi puteți asculta pe Altin Gun în ultima ediție de podcast.

Coperta albumului Așk, de Altin Gun (2023). Sursa: Facebook

Vorbind de vacanțe: am aflat despre Altin Gun în timpul unei discuții înfiripate într-un anticariat din Bruxelles, în vara anului trecut. Un tip era tare bucuros pentru că găsise ceva de pe lista Nurse With Wound (o copertă de disc din 1979 care conține 291 de nume de muzicieni). Respectiva copertă a devenit de facto o listă pentru colecționarii de rarități în lumea discurilor pe vinil.

Omul găsise la anticariat “Malesch”, primul album al trupei germane Agitation Free, prezentă și ea pe celebra listă. Discutând cu colecționarul despre influențele zonei arabe și orientale în rock, eu i-am zis de Eloy (o altă grupare germană), iar el mi-a recomandat Altin Gun dintre contemporanii noștri.

După care ne-am văzut mai departe de cea mai plăcută muncă din lume: mineritul de comori într-un anticariat bine dotat.

George Moțoc

Despre autor: Vocea lui George Moțoc s-a auzit zilnic la radio în Baia Mare din 1993 până în 1999. După emigrarea în Canada, a continuat să scrie și să producă emisiuni radio și podcasturi.

Îl găsiți pe georgemotoc.com.

CITEȘTE ȘI: Rock din capul lui Moțoc | Doi regi ce ne-au călcat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.