“Pierdut vederii ochilor, dar drag amintirii din suflet.”

Una din inscripțiile funerare din cimitirul din cartierul meu din Toronto. Conceptul britanic e că cimitirul e și parc. Există spații largi, verdeață manicurizată. În mai, oamenii vin pentru cireșii japonezi. Cimitirul are un inginer silvicultor pe statul de plată.

Îmi duc toți prietenii care mă vizitează acolo. Îi întreb: care tur al cimitirului îl vrei, am conceput trei – al celor pasionați de muzică, unul cu copacii de 150 de ani sau mai bătrâni, altul cu crucile celtice.

Rândurile de azi sunt dedicate lui Felix Arțuche, plecat recent dintre noi la doar 63 de ani. Artist păpușar complet (de la conceput și construit păpuși, la actorie, regie și scris de spectacole), eu îl am în suflet pe Felix și pentru vocea, personalitatea și caracterul inconfundabile, de care m-am bucurat avându-l coleg la Radio Galaxia în anii ‘90.

Pe o cruce celtică, citesc viața unuia împachetată în trei cuvinte: “scholar and gentleman”. Rămas bun, Felix.

Text și foto: George Moțoc

Despre autor: Vocea lui George Moțoc s-a auzit zilnic la radio în Baia Mare din 1993 până în 1999. După emigrarea în Canada, a continuat să scrie și să producă emisiuni radio și podcasturi.

Îl găsiți pe georgemotoc.com.

CITEȘTE ȘI: Rock din capul lui Moțoc | Europa Liberă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.