Duoul american Plains (sursa foto: Facebook / Plains)

“Ai grijă pe unde umbli azi – glumea un vechi prieten, om de radio. Sunt destui în lumea asta care nu ascultă deloc muzică.” Dar eu sunt ascultător, așa că până la începutul verii 2024 vă invit în fiecare luni în colțișorul acesta de internet în care zumzăie mereu câte ceva.

De exemplu, două valsuri care se topesc precum ciocolata în decorul tomnatec de afară. Nici unul nu e valsul miresei, ori valsul vienez. Sunt mai degrabă scrisori de despărțire, trimise în măsura de trei timpi.

“Viața mea va fi mai bună pentru restul zilelor / Pentru că i-am bătut cărările alături de tine”, cântă într-o terță perfectă duoul american Plains. Bună și de inscripție funerară, e însă o vorbă la o despărțire dulce-amară. Le-am descoperit în aprilie, într-un road trip spre Montreal (ascultați povestea aici), dar se ascultă la fel de bine și la un pahar de must. Faptul că au produs albumul la Nashville ajută (ascultați aici “I walked with you a ways”).

Se întâmplă lucruri frumoase când Dan Bittman caută prin sertare. A găsit recent cântecul “Pierd”, și în loc să îl înregistreze chiar el, i l-a făcut cadou Narcisei Suciu. Când Cisa cântă despre despărțire, emoția e garantată. La frumusețea din “Pierd” contribuie însă și orchestrația și producția inspirată a lui Ciprian Mateian, mai nou colegul de trupă al băimărencei. Căutați-le concertele și cereți “Pierd”, eventual în duo (ascultați aici).

Sunt bune și valsul miresei, și cel pe care dansăm prin sufragerie de 1 ianuarie, dar cele triste au ceva aparte: merg la inimă, nu la picior.

George Moțoc

Sursa foto mic: Facebook / Narcisa Suciu

CITEȘTE ȘI: Rock din capul lui Moțoc | O baie la asfințit

Despre autor: George Moțoc este un realizator radio, podcaster și publicist de pe malul Săsarului, stabilit la Toronto.

Îl găsiți la georgemotoc.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.