După cum mișună, pe după colțuri, zvonurile ori știrile ”de pe surse”, antrenorul campioanei din ultimii cinci ani ai Ligii I de fotbal, CFR Cluj, Dan Petrescu, ar urma să cam fie dat afară din Gruia. Motivele? Accederea doar în grupele Conference League, poticnelile din campionat și, în general, jocul cumva prăfuit al CFR-ului. Motive suficiente de sastiseală din partea conducerii clubului ”feroviar” pentru a renunța la Petrescu.

Pe de altă parte, cugetând la rece, ”Bursucul” i-a adus CFR-ului titluri după titluri – chiar dacă a mai lipsit de prin unele ediții de campionat, fiind înlocuit, pe scurt parcurs, de Iordănescu junior și de Șumudică. Ideea e că echipa care a câștigat ultimele cinci campionate din Liga I a fost croită după un nucleu de jucători pe care el, Dan Petrescu, l-a cam frământat și format.

Cel supranumit ”Bursucul” încă de pe vremea când făcea parte din ceea ce noi numim ”generația de aur”, cu Hagi, Popescu, Belodedici etc., a dovedit tenacitate nu doar când, ca fundaș, a înscris în momente esențiale pentru națională – vezi CM din SUA, 1-0 pentru România cu țara gazdă, partidă în care aveam nevoie de victorie să mergem în optimi, unde aveam să întâlnim Argentina, sau Mondialul din 1998, când am învins Anglia, în al doilea meci din grupă, cu 2-1, prin golul lui Petrescu. ”Bursucul” și-a lungit și prelungit ambiția și ca antrenor, cumva parcă venit din clepsidra lui Hagi, cel care nu vrea să învețe vreodată să piardă.

Că va fi sau că nu va mai fi antrenor la campioana României, Dan Petrescu merită prețuit așa cum e: vulcanic, enervant uneori, dar un antrenor care croiește echipe.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: CFR Cluj

CITEȘTE ȘI: Nostimada și jocul de-a tânguiala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.