• LOVIT CU PUCUL. CEL AL NOROCULUI. Un francez, june, cam la vreo 30 de ani, a câștigat duminică peste 2,6 milioane de euro la un cazinou din țara lui, după ce a pariat 2 euro la ceea ce se cheamă Megapot. Adică, pe scurt, o combinație în care sunt conectate între ele 165 de mașini de joc, din 38 de cazinouri, și fiecare contribuie, duios, cu o sumă în cazul combinației fericite, care va fi fiind ea aceea. Omul ăsta chiar a fost lovit cu pucul. Dar de noroc, nu de altceva sau altcineva. Așa puc să te tot lovească, unde l-o fi găsit?!
  • N-ARE ROST SĂ TE PUI CU URSUL. ”The Guardian” a relatat, ieri, despre o întâmplare deopotrivă ciufulită și blănoasă de felul ei. Una care s-a filmat în parcul american Yellowstone, cu camere împrietenite cu copacii, că doar nu stăteau cameramanii la pândă pe-acolo. Un urs, un grizzly, nu vreo imitație de mormăitor, le-a tras o țeapă – scuzați exprimarea lipsită de delicatețe academică – unor lupi adunați într-o haită care vânaseră un elan. Moș Martin a participat și el cumva la vânătoare, după care, fără să mai lungim povestea, în vreme ce pesemne lupii se felicitau pentru captură, a înhățat elanul și s-a dus într-ale lui. O fi fost ursul păcălit de vulpe, ca în povestea lui Creangă, dar nătărău sigur nu e, ca idee. Că altfel nu-i lăsa pe lupi, tot ca idee de urs, cu pofta-n cui. Vorba ceea românească: nu te pui cu ursu’!
  • ÎN LOC DE POST-SCRIPTUM. O întrebare pentru grizzly-ul care a furat elanul: oare n-are rude prin Maramureș, să le roage să coboare mai la vale și să fure gunoaiele care nu-s adunate de prin oraș? Facem chetă, plătim, dăm o mură, o zmeură, o budincă de coacăze, un vaucher de vacanță prin orice pădure, ceva, pentru o orice urs cu simț civic care ne ajută la strâns gunoaie. Că alții n-o fac. Doar mormăie. În varianta umană.

Tiberiu Sabo

Susra foto: pixabay.com

Citește și: O lume cu năbădăi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.