Că avem un fotbal pitoresc în Liga I o știm, ne-am lămurit de multicel. Doar că fiecare etapă de campionat aduce parcă noi porții de uluială. Și de zâmbet condescendent din partea privitorului. A omului de pe margine, a microbistului de pe stadion ori din fața televizorului.

Curentul printre jucători de a se tăvăli pe gazon de parcă ar fi picat din pod când îi ”ciupește” (iar nu le intră cu cramponul pe tibie) un adversar începe să piardă ușurel teren în fața fotbaliștilor care cer henț în careu și în somn. Dacă tot dorm în meci, măcar să ceară ceva și ei, să nu stea degeaba.

Am văzut cetățeni fotbaliști care se rostogoleau pe teren la un fault de joc de ziceai că i-a altoit soacra cu făcălețul fiindcă au zăbovit la cârciumă. Acum e în vogă cumva cerutul hențului în careu, poate pică un penalty. De-l lovește pe unul mingea în burtă, sub brâu ori peste șale, vezi imediat prin careu fluturând o sumedenie de brațe care cer 11 metri. Unii ar fi în stare să ceară penalty și dacă ar vedea adversarul cu degetul în nas, ar zice că s-a folosit de mână neregulamentar în timpul jocului. Asta e, dacă tot n-avem un fotbal sclipitor măcar hazliu să fie.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Un președinte cu obraz

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.