Avem azi un meci în urma căruia am putea avea prima echipă din România calificată cu acte-n regulă 🙂 în grupele unei competiții europene în acest sezon. Competiția se cheamă Conference League, iar echipa în cauză se numește CFR Cluj.

Ardelenii joacă acasă, de la 20.30, cu Lincoln Red Imps, campioana Gibraltarului, în turul al doilea al preliminariilor Champions League. În prima manșă CFR a învins chinuit în Gibraltar, scor 2-1, după un joc chiar slab, îmbâcsit, fără vreun azimut. Pe de altă parte, cum se spune în fotbal, rezultatul contează, a fost o victorie.

Dincolo de ce se spune prin fotbal că doar rezultatul contează, CFR, campioana României din ultimii patru ani, îi e datoare astăzi publicului larg. E datoare să arate că nu e o echipă făcută pe genunchi ori la apelul de seară al bocancilor (cum se zicea odinioară când era armata obligatorie), ci că e una care își respectă blazonul.

Dacă va rezolva problema cu Gibraltarul – și e greu de crezut că nu o va face -, CFR își va asigura, cum scriam mai sus, calificarea în grupele Conference League. Însă drumul în preliminariile Champions League va continua. Și poate vom avea surprize frumoase, cine știe! O fi CFR o echipă care a pierdut cu Dudelange, cum o mai persiflează unii, dar hai să facem apel la memorie și să spunem că a învins echipe cu blazon, precum AS Roma, Manchester United, Lazio, Rennes, Celtic, Basel, Braga, a mai făcut și vreun egal cu alde Chelsea ori Galatasaray. Adică nu e nicidecum neica nimeni. Una peste alta, baftă tuturor echipelor românești care joacă zilele acestea în cupele europene! (Tiberiu Sabo)

Sursa foto: Facebook / CFR 1907 Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.