La European avem, azi, pe Wembley, de la ora 22, prima semifinală, una care te face să te simți grozav în pielea ta de telespectator: Italia – Spania. Din partea celor două combatante n-a răzbătut prin presă vreo veste înaintea acestui meci. Pesemne vor fi fiind foarte discrete.

Unii mizează pe avântul Squadrei Azzurra, care în acest turneu final a arătat mult mai bine decât ne așteptam. Roberto Mancini a dovedit – cel puțin până acum – că nu l-a ocolit deloc iscusința de antrenor. Chiar pare bun prieten cu ea. Italia nu a mai jucat la ciupeală, în sensul că dacă dă un gol se vâră mai apoi cu autobaza în poartă. Mancini chiar are o filozofie de joc de apreciat.

Cât despre Spania e genul de echipă care poate te mai lasă să plimbi mingea, dar nu exagerat. Ibericii nu sunt defel glumeți la fotbal și trebuie să fii al naibii de bun ca să îi bați, mai ales când sunt gâdilați de boarea finalei competiției. Vom avea un meci între două echipe arțăgoase, dar și precaute și nu s-ar mira nimeni dacă ajungem la lovituri de departajare

Dincolo de EURO, azi va juca și prima echipă românească în preliminariile cupelor europene. E vorba de campioana României, CFR Cluj, care are un  rendez-vous, în turul 3 preliminar al Champions League, cu Borac Banja Luka, în Gruia. Proaspătul antrenor al ”feroviarilor”, Marius Șumudică, se arăta încrezător. Să nădăjduim că vom fi și noi încrezători după primul meci din această ”dublă”. Baftă, CFR!

Tiberiu Sabo

Surs foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.