Nu am mai pus în fața titlului EURO – 2020, după cum v-am obișnuit, fiindcă e de scris și despre un alt meci. Dacă naționala n-a fost la Europene, măcar suntem în competițiile europene la nivelul echipelor de club. În preliminarii, în fine, dar tot competiții europene se cheamă.

Mâine, pe Wembley, de la ora 22, e prima semifinală a EURO 2020, Italia – Spania. Aparent totul e sub control, n-a apărut vreo gâlceavă între neveste ale jucătorilor celor două echipe, așadar ne putem concentra pe fotbal. Mari schimbări în cele două echipe nu au respirat că ar fi, de vreme ce au mers bine până acum. Paradoxal, Spania a fost cumva în rolul de odinioară al Italiei, care trăgea de egaluri de ziceai că e concurs. S-a schimbat foaia, flăcăii lui Mancini arătând că sunt în stare să bată tot ce prind pe drum. Pe drumul spre finală. Ca avancronică? Italia e, până acum, o surpriză grozavă, de acord. Spania? Numai să n-o calci pe coadă, mai ales în meciuri eliminatorii, când e iz de titlu. Așa că dacă Squadra Azzurra se va avânta în atac ar putea avea o surpriză.

Celălalt meci care are loc mâine nu e de la EURO, dar ne privește pe noi, românii, absenții de la turneul final. CFR Cluj joacă joacă primul meci, în Gruia, cu Borac Banja Luka, în turul 3 al preliminariilor Champions League. S-a schimbat antrenorul de la campioana din ultimii patru ani, e Marius Șumudică, un tehnician priceput, însă e de văzut cum asamblezi o echipă care nu e rostuită din novici. E primul examen al lui Șumi. Dacă îl va trece, mai vorbim. Dacă nu, s-ar putea să fie un pasager, ca antrenor, pe la CFR. Hai să zicem că i se vor mai da vreo două șanse. Poate. Pentru CFR cupele europene – adică banii de acolo – înseamnă mult. Pe de altă parte, să nu uităm că e echipa care în ultimii doi ani a fost în grupele Europe League. Și care ne-a bucurat, fiind singura dintre echipele românești în acele zări ale cupelor europene. N-a fost chiar mult, dar măcar am mai avut și noi cu cine să ținem. Spor la fotbal să fie! În special pentru CFR, cu ceilalți mai vedem, treaba lor 🙂

Tiberiu Sabo

Sursa foto: Facebook / CFR 1907 Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.