• 1488: Construirea bisericii „Sf. Gheorghe” de la Voroneț, ctitoria lui Ștefan cel Mare. Om de treabă Ștefan, mai trăgea el cu arcul după turbane, mai dădea cu paloșul când îl enervau turcii, dar mai și construia câte ceva.
  • 1896: A fost publicat pentru prima oară indicele bursier Dow Jones Industrial Average. Lungă viață are acest indice, să trăiască, să-nflorească și să se chivernisească (nu că n-ar face-o fără să i-o urăm noi).
  • 1920: Constantin Brâncuși a participat, la Paris, la Festivalul Dada, împreună cu André Gide, Paul Valéry ori F. Léger, fiind unul dintre semnatarii manifestului intitulat „Contre cubisme, contre dadaisme”. Asta e, nu le-a picat oamenilor bine nici cubismul, nici dadaismul, nu te pui cu gusturile, că știm că nu se discută.
  • 1967: The Beatles lansează albumul ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. A fost un coșcogea succes, albumul șezând vreme de 27 de săptămâni pe primul loc al UK Albums Chart și preț de 15 săptămâni în topul american Billboard 200. Așa album să tot scoți. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.