Naționala începe astăzi, la ora 21.45, pe Estadi Nacional, din Andorra, campania de calificare pentru EURO 2024. Un meci care în mod normal nu ar trebui să le dea dureri de cap ori palpitații ”tricolorilor”. O partidă în care ar trebui să ne preocupe doar scorul la care ar urma să învingem Andorra.

Există însă voci de prin fotbal care atenționează că partida cu Andorra nu va fi defel una ușoară. Antrenorul campioanei CFR Cluj, de pildă, Dan Petrescu, afirma, zilele trecute, că meciul cu Andorra va fi unul foarte greu. E drept, după cum ne-a obișnuit cu declarațiile lui prăpăstioase, ”Bursucul” – de altfel un fost fotbalist remarcabil și un antrenor care își cunoaște bine meseria, precum acul gămălia – ar fi în stare să ne bage-n cap ideea că și dacă jucăm cu un iepure e un meci greu, fiindcă, având urechi mari, dă bine cu capul, acoperă mai bine mingea, mai ales la fazele fixe. Lăsând gluma deoparte, au mai fost și alții de prin peisajul fotbalistic care au spus că meciul cu Andorra nu va fi deloc ușor.

Dacă ne apucăm să ne facem griji că am putea-o sfecli într-un meci cu Andorra, atunci chiar am ajuns de râsul curcilor, al nurcilor și al celor care or mai rima cu ele. Ni s-a hărăzit o grupă a preliminariilor cum nu se poate mai accesibilă întru calificare, singurul adversar de soi fiind Elveția. În rest, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra. Păi dacă am ajuns să zicem că avem un meci foarte greu cu Andorra, atunci mai bine stăm acasă și jucăm table, țurcă și șotron ori tupu în loc de fotbal. Cât despre vorba aceea prăfuită și dată de gardul bizareriei cum că nu mai există echipe mici, hai să fim serioși! Sunt destule echipe mici, important e, totuși, să nu le îngroașe și naționala rândurile. Deși pare tentată să o facă. Una peste alta, hai România!

PS: Titlul materialului – poate că unii dintre voi v-ați dat seama – e o parafrază legată de ”Un tramvai numit dorință”, celebra piesă de teatru laureată cu Pulitzer a lui Tennessee Williams. Asta fiindcă avem și noi, microbiștii, dorința de a veni un tramvai de treabă care să ne mai scoată din anonimatul fotbalului 🙂

Tiberiu Sabo

Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Superliga, naționala și coțofana

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.