Meciurile României din Liga Națiunilor cu Finlanda și Muntenegru, din iunie, au fost mutate de pe stadionul din Ghencea pe noua arenă a Rapidului, în Giulești. Explicația protocolară a FRF a fost că vrea să testeze stadionul care va găzdui meciuri de la EURO 2023 U21.

Motivul lesne de înțeles e acela că FRF evită să mai trimită naționala pe stadionul Stelei atâta vreme cât la ultimul meci, un amical pierdut cu Grecia, a fost făcută, din peluză, cu ou și cu oțet.

De acord că naționala nu joacă seducător, că sunt multe lucruri de pus la punct. Însă de aici până la o bălăcări e cale lungă. E nefiresc să te apuci tu, un cocoțatozaur în peluza-nu-știu-care să-l înjuri pe un ”tricolor” când atinge mingea doar fiindcă joacă la FCSB ori pe Camora că e naturalizat.

Suporterii au dreptul lor să-și manifeste nemulțumirea când văd că echipa națională nu joacă așa cum și-ar dori ei. Pe de altă parte, zurbagiii care merg pe stadion doar de dragul de a plăti polițe care hălăduiesc prin capul lor ar trebui să priceapă că am străbătut o cale lungă din comuna primitivă și am ajuns în vremuri în care până și nemulțumirile se pot manifesta cu o oarecare formă de decență. Pe lângă dreptul de a critica, suporterii au și dreptul la înțelepciune.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: frf.ro

CITEȘTE ȘI: Fotbal – Liga 3 | Minaurului nu i-au priit Băile Felix

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.