Încep, azi, sferturile turneului final, Elveția – Spania, de la ora 19, la Sankt Petersburg, și Belgia – Italia, de la 22, la Munchen. Avancronica am dat-o ieri, nu e cazul de revenit asupra ei. Așa că mai bine aruncăm o privire asupra fazei anterioare, a optimilor, ca să vedem cu ce ne-am ales din ea. Și să mai tragem niște concluzii, că doar n-o fi foc.

  • Un singur meci a fost lipsit de strănutul emoției, cel în care Danemarca a trecut de Țara Galilor cu un 4-0 scurt și îndesat. Îndesat în poartă. A fost o căciulă cam mare pentru galezi treaba cu optimile. În schimb danezii au fost de admirat pentru cum și-au revenit, mental, după nefericitul incident cu Eriksen și două meciuri pierdute.
  • Ce învățăminte s-au mai lipit de noi după optimi? Că Italia e o echipă de soi, numai că dacă dă de o trupă hotărâtă (cum a fost Austria) o poate da în bară. Sau chiar în păpuriș. Am mai și învățat că aroganța nu ține loc de fotbal, cazul Franței. Bine ar fi să învețe și ”cocoșii” asta, că potențial au, mai că ai zice că s-a răsturnat căruța cu talent în ograda lor.
  • Cehia? Neașteptat de bine șade în teren, un joc bun, o echipă serioasă, concentrată, de apreciat. Păcat că nu joacă pentru România, ne-ar mai califica și pe noi la turnee finale 🙂
  • Ucraina? Minunile nu țin la nesfârșit, iar una cu Anglia, în sferturi, ar fi chiar mama minunilor. Cât despre echipa Albionului o poți descrie în trei cuvinte: greu de bătut.
  • Spania si Belgia par selecționatele care merg cel mai așezat – în sensul de constant – la acest turneu final. Indiferent de vreme, că te pocnește grindina în ceafă ori că se distrează soarele cu pistruii tăi, Spania și Belgia joacă la fel. La fel de consistent fiecare.

Continuă, de azi, balul cu mingea. Spor la fotbal să fie!

Sursa foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.