A fost ieri o zi cum îi șade bine unui turneu final, cu meciuri cu goluri adică. Rușii au reușit să bată acasă – cine știe cu câtă votcă s-o fi udat victoria -, turcii n-au dat gol nici în al doilea meci – cât s-or mai păstra așa sfioși? -, iar Italia a dereglat ceasurile elvețiene.

  • În grupa B, la Sankt Petersburg, Rusia a reușit să treacă de Finlanda, cu 1-0. Mai chinuit, mai scârțâit, cert e că a bătut. N-a prea fost un meci de povestit nepoților. Dacă ai fi căscat repetat în timpul lui nu ți-o lua nimeni în nume de rău.
  • În primul meci al zilei din grupa A, la Baku, Țara Galilor a trimis naționala Turciei în depresie, învingând-o cu 2-0 (asta după ce în primul meci echipa lui Güneș fusese învinsă de Italia cu 3-0). Unde mai pui că Gareth Bale a și ratat un penalty. A fost un meci bun totuși, numai că turcii joacă întrucâtva precum a jucat Baiazid la Rovine, adică nu le iese cam nimic. E treaba lor, de bună seamă. Pe de altă parte, galezii au ajuns să nu primească gol în 12 din ultimele 17 partide, ceea ce nu e chiar de ici, de colo. Bravo lor, să-i țină năravul.
  • În cel de-al doilea meci din grupa A, pe Stadio Olimpico, din Roma, Italia, ca o gazdă bună, a fost generoasă cu Elveția, servind-o cu trei goluri. Al doilea 3-0 pentru Squadra Azzurra din tot atâtea partide la acest turneu final. Chiar îți face plăcere să vezi cum joacă Italia, o echipă care atacă, se apără, pasează, dă goluri, pur și simplu produce fotbal, vorba lui Hagi. Adunând șase puncte, trupa lui Roberto Mancini e deja în optimi. Cât despre Elveția nu că nu s-a omorât cu firea, dar chiar a arătat că nu poate tare mult cu o echipă fâșneață ca Italia. Au elvețienii ciocolată și ceasuri bune, dar la fotbal mai au de meșterit pe la niște rotițe.

Azi avem, de la 19, meciul Danemarca – Belgia, din grupa B, plus două partide din grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord, de la 16, la București, pe Arena Națională, și Olanda – Austria, de la 22, la Amsterdam. Spor la fotbal să fie!

Tiberiu Sabo

Foto: captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.