Îmbucurător la acest turneu final european? Faptul că în mare măsură se cam joacă fotbal, nu țurcă. Plus că deocamdată am avut un singur meci fără goluri, ceea ce îmbie să urmărești competiția. Hai să recapitulăm ce a fost ieri și ce ne așteaptă azi.

  • În grupa B, la Copenhaga, Belgia a învins Danemarca, 2-1, după ce a fost condusă. În urma acestei victorii belgienii vor ieși din grupă, însă nu pe ușa din dos, ci pe cea din față, pe care scrie optimi de finală. A fost însă un meci în care danezii meritau ceva mai mult. În prima parte ”dracii roșii” păreau o echipă cam anesteziată sau care așteaptă să se termine meciul și să meargă la un film. Până la urmă însă s-a văzut clasa unor jucători din trupa câștigătoare, nu degeaba Belgia e pe locul I în clasamentul FIFA.
  • În grupa C, pe Arena Națională din București, Ucraina nu s-a împiedicat de Macedonia de Nord (foto), chit că scorul, 2-1, a fost unul strâns. S-a văzut însă și din vârful dealului și din cel al tribunei că ucrainenii au fost mai buni. Au o echipă bine înfiptă pe teren, comparativ cu adversarii lor de ieri. Macedonenii sunt pe cale să spună ”pa” turneului final. Tot e mai bine decât să fi spus ”pas”, ca naționala noastră care stă la televizor 🙂
  • Tot în grupa C, de data aceasta la Amsterdam, Olanda a trecut de Austria cu 2-0. Batavii n-au repetat pocinogul din meciul anterior cu Ucraina, când au avut 2-0 și s-au văzut egalați, mai apoi trebuind să transpire binișor spre a mai da un gol, ca să câștige meciul. Și olandezii s-au calificat în optimi. Au știut ce au vrut. Dar au și putut.

Azi avem două meciuri din grupa D: de la 19, la Glasgow, Croația – Cehia, iar de la 22, pe Wembley, Anglia – Scoția. De la ora 16, la Sankt Petersburg, se întâlnesc Slovacia și Suedia, în grupa E. Meciuri care nu-s de ici, de colo, mai ales dacă te gândești la Anglia – Scoția, partida vedetă a zilei. Spor la fotbal să fie!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: frf.ro / UEFA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.