Am avut, ieri, primele două sferturi de finală, azi le avem pe celelalte. Au fost partide cam după cum ne așteptam, cu ritm, tonus, încleștare.

  • La Sankt Petersburg, Spania a trecut de Elveția după loviturile de departajare (4-2). Scorul fusese, după 90 de minute, precum și după prelungiri, 1-1. Tot respectul pentru Elveția, pentru ce a făcut la acest European, numai că, totuși, Spania are ceva în plus. În plus la valoare.
  • La Munchen, Italia a învins Belgia cu 2-1, dovedind încă o dată că își ia în serios rolul de candidată la câștigarea titlului. Belgia n-a prea dat impresia că ar putea încurca până la capăt Italia, iar Squadra Azzurra n-a dat nici ea senzația că s-ar lăsa încurcată. Așa că știm prima semifinală: Spania – Italia. Ei bine, așa semifinală să tot ai.

Revenind la sferturi, azi se joacă, de la 19, la Baku, Cehia – Danemarca, iar de la 22, la Roma, Ucraina – Anglia.

Greu de dat cu presupusul cine va continua competiția dintre Cehia și Danemarca. Sunt echipe bine organizate, nu le dă târcoale reveria. Nu ne rămâne decât să vedem ce se petrece în meciul cu pricina. Cât despre Ucraina – Anglia, de bună seamă că în fotbal mai sunt surprize. Însă una de genul ”England, go home!” provocată de Ucraina parcă e anevoie de imaginat. La prima vedere, selecționerul ucrainean, fostul mare fotbalist Andrei Șevcenko, ar trebui să fie cel puțin verișor al vrăjitorului din Oz ca să-i trimită pe englezi acasă. Om vedea însă, vorba ceea. Spor la fotbal să fie!

Tiberiu Sabo

Sursa foto; frf.ro / UEFA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.