O zi cu primele două meciuri din grupa F la EURO 2020, în care am văzut la lucru campioana europeană en-titre, Portugalia, campioana mondială, Franța, precum și Germania, echipa care e în stare să te bată și din autocar, și Ungaria.

  • La Budapesta a fost 0-0 până în minutul 84 în meciul dintre Ungaria și Portugalia. Lusitanii au dovedit însă în finalul meciului că au pedigri de campioni europeni, marcând de trei ori. Cristiano Ronaldo? Pe lângă că a dat două goluri, a depășit recordul lui Michel Platini, de nouă reușite, la Campionatele Europene.  Și mai are de dat doar patru goluri pentru a deveni cel mai bun marcator al unei echipe naționale, în fața lui fiind acum doar iranianul Ali Daei, cu 109 boabe trecute pe răboj. Ronaldo a mai desenat ieri un record: e singurul fotbalist care a jucat la cinci turnee finale europene. Unde mai pui că a marcat la toate. Chapeau, monsieur Ronaldo, că tot urmează să jucați cu Franța.
  • În al doilea meci din grupa F, disputat pe Allianz Arena, stadionul lui Bayern Munchen, Germania a luat-o pe cocoașă de la campioana mondială, Franța. ”Cocoșii galici” au învins la limită, e drept, printr-un autogol, dar se pune și acela, că așa e-n fotbal. Die Mannschaft a tras cât a tras de ea, dar parcă n-a mai fost echipa aceea care e în stare să îți dea goluri de să le cari cu roaba. Cât despre Franța, la ce jucători are, e cam greu de poticnit. În grupă rămâne doar Portugalia să o ia, eventual, la trei-păzește, că Ungaria n-are cum s-o încurce, cel puțin teoretic.

Azi avem meciuri din grupa A, de la 19 Turcia – Țara Galilor, la Baku, iar de la 22 Italia – Elveția, pe Stadio Olimpico, din Roma. Plus un meci din grupa B, de la 16, la Sankt Petersburg, Finlanda – Rusia. Dacă nu vor s-o facă de oaie și să plece devreme acasă, turcii trebuie să bată, numai că Țara Galilor e o echipă arțăgoasă, care nu cade nicidecum în reverie pe teren. Cât despre Squadra Azzurra, chiar dacă joacă acasă, va avea de furcă zdravăn cu Elveția, o echipă bine organizată, care nu se codește să te ciupească atunci când ți-e lumea mai dragă. Rusia vine după un duș rece, siberian de-a binelea, o înfrângere 0-3 cu Belgia, în primul meci. Dacă rușii vor călca pe bec și cu reprezentanții tărâmului lui Moș Crăciun o să fie deranj mare, n-o să-i mai salveze de sudalme nici renii. Orișicât, spor la fotbal să avem!

Tiberiu Sabo

Foto: captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.