Două din cele trei meciuri de ieri de la turneul final au avut iz de surpriză. Polonia a capotat în fața Slovaciei, o echipă care nu era defel cotată cu coșcogea șansele în grupă, în vreme ce Spania n-a izbutit să treacă, la Sevilla, oricât s-a chinuit, de Suedia. Europeanul devine tot mai interesant parcă.

  • În primul meci al zilei, în grupa D, la Glasgow, Cehia a trecut de Scoția cu 2-0. Un meci viu, plăcut ochiului, cu jucători care n-au dormit pe teren. Am avut parte și de un gol de genul ”wow”, cel de-al doilea al lui Patrik Schick, care a trimis o boltă de la vreo 50 de metri (un șut din fundu’ grădinii cum s-ar zice pe la noi) de se uita portarul Marshall ca după avioane. N-a prins nici mingea, nici vreun avion.
  • În prima partidă din grupa E, Slovacia a bătut Polonia cu 2-1. Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Hațegan, care a arătat și primul cartonaș roșu al turneului final. L-a înhățat polonezul Krychowiak. Pe hârtie cu prima șansă pleca Polonia. A făcut însă șansa praf, asta și fiindcă Slovacia a jucat chiar bine.
  • În al doilea meci al grupei E s-a înregistrat prima remiză albă de la EURO 2020, între Spania și Suedia. O partidă în care ibericii s-au tot căznit să înscrie, dar degeaba, în timp ce suedezii s-au tot apărat, chitiți parcă să nu piardă, nu să încerce să bată. Mostră pentru asta e faptul că fundașul Lustig a primit în minutul 55 cartonaș galben pentru trageri de timp. În minutul 55, boieri dumneavoastră, nu pe-acolo prin minutul 80 și ceva! Asta e, când vrei să te vezi cu sacii în căruță pui cârca la bătaie.

Azi avem primele meciuri din grupa F. De la ora 19, la Budapesta, Ungaria – Portugalia, iar de la 22, la Munchen, o înfruntare care ar putea fi lesne o finală de CE, Franța – Germania. Spor la fotbal să fie! (Tiberiu Sabo)

Foto: captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.