Două optimi de finală de poveste am avut ieri la EURO 2020. Ambele cu prelungiri, una și cu lovituri de departajare, partida de pe Arena Națională.

  • La Copenhaga, Spania a trecut de Croația cu 5-3. După 90 de minute scorul a fost 3-3, așa că s-a trecut la prelungiri. A fost un meci chiar frumos. În minutul 85 spaniolii aveau 3-1 (asta după ce fuseseră conduși printr-un autogol pe care îl poți întâlni o dată la 20 de turnee finale). În minutul 90+2, croații, care chiar au dat o lecție în ceea ce înseamnă să nu te resemnezi, făceau 3-3. Până la urmă Spania s-a dezmeticit în prelungiri.
  • Pe Arena Națională am avut primul meci al acestui European a cărui câștigătoare s-a decis la loviturile de departajare. Elveția a deschis scorul, Franța a făcut 3-1. S-a văzut cu sacii în căruță până în minutul 81, când elvețienii le-au șoptit ”cocoșilor” ceva de genul ”hai că suntem și noi pe aici”. S-a făcut 3-2, iar în minutul 90 era 3-3. S-a ajuns la prelungiri și la loviturile de departajare, la care elvețienii au mers ceas. Așa încât campionii mondiali au fost trimiși acasă. Am văzut un meci cu adevărat bun. De apreciat naționala Elveției care a crezut în șansa ei și a ținut la respect o campioană mondială care a făcut-o de oaie când îi era lumea mai dragă. Să te relaxezi când conduci cu două goluri se vede treaba că nu e deloc sănătos. Dar fiecare doarme după cum își așterne, iar francezii își vor face patul acasă, nu prin alte orașe ale Europei care găzduiesc turneul final.

Azi avem ultimele două optimi de finală. De la ora 19, pe Wembley, se joacă Anglia – Germania. Englezii au avantajul că joacă acasă, numai că pe nemți, vorbă veche, poți zice că i-ai bătut abia după ce îi vezi în autocar, deși nici atunci nu e sigur. Una peste alta e limpede că e o partidă gen finală de campionat european ori mondial.

În cealaltă optime, la Glasgow, se întâlnesc Suedia și Ucraina. Nordicii par a fi ușurel favoriți, numai că nici ucrainenii nu sunt de luat la preț de matineu. O să vedem ce și cum. Spor la fotbal să fie!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.