Două meciuri am avut ieri la EURO 2020, din grupa D. Înaintea celor două dispute, toate cele patru echipe aveau șanse de calificare în optimi. Până la urmă, după cum îi șade bine, fotbalul a cernut și a cules cine să meargă mai departe. Așadar:

  • Pe Wembley, Anglia a învins Cehia cu 1-0, într-un meci în care n-a părut că-și dă teza de doctorat. Îți venea să spui, la un moment dat, că englezii chiar sunt mai zgârciți ca scoțienii în a da goluri. Una peste alta, a fost punct ochit, punct lovit. Cu două goluri înscrise în cele trei partide și niciunul primit, Anglia merge în optimi de pe primul loc. Bravo ei, numai că în faza următoare a turneului final nu mai e de stat la pasat, ci de marcat. Cât despre Cehia cea învinsă? Ce să facă și ea, s-a calificat în optimi de pe locul 3, cu patru puncte, bravo ei.
  • În al doilea meci din grupa D, Croația a învins Scoția cu 3-1. Highlanderii au muncit, numai că alde croații au fost o nucă tare greu de spart. Asta numai și când te gândești la golul lui Luka Modric. Deh, școală de Real Madrid. Adică pune-o tu în ațe, că om vedea noi cine o șterge praful pe-acolo după ce se termină meciul. Una peste alta, o partidă rezon, dar nu de genul ”wow”. Croația își merită locul în optimi.

Ce meciuri avem azi? În grupa E, de la 19, Suedia – Polonia, la Sankt Petersburg, iar în aceeași grupă și la aceeași oră, însă la Sevilla, Slovacia – Spania. Dacă nu bat, ibericii se vor apuca de vizionat următoarele meciuri la televizor. De la ora 22 vin meciurile din grupa F, aceea în care activează niște echipe cam nervoase și cu ștaif. Se întâlnesc Germania și Ungaria, pe Allianz Arena, din Munchen, și Portugalia – Franța, la Budapesta. Să avem parte de fotbal!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.