În așteptarea finalei de duminică, în care Anglia se va socoti cu Italia în ceea ce înseamnă titlul european, aruncăm o privire spre ceea ce a însemnat până acum turneul final. Asta la nivel de echipe care au surprins. Care au surprins plăcut, iar nu altfel. Despre dezamăgiri vorbim mâine.

Așadar, la capitolul surprize plăcute își are locul ei Elveția. A ajuns până în sferturi, după ce în optimi a eliminat Franța. În faza următoare a fost trimisă acasă de Spania, însă a fost o echipă bine croită, deloc mofluză, care a făcut un fotbal bun. Tocmai de aceea merită o reverență.

Danemarca a fost o altă echipă care a surprins plăcut. Ajunși până în semifinale, nordicii au fost eliminați de Anglia, în urma unui penalty bramburit de un arbitru să-i zicem visător, spre a nu folosi cuvinte aspre. Englezii au fost mai buni, însă asta nu înseamnă că aveau nevoie de bilete de favoare.

Italia, la rândul ei, a uimit întrucâtva prin faptul că a arătat că poate juca un fotbal bun, nu un anti-fotbal de nepovestit nepoților. A avut meciuri frumoase, a jucat cu chef de viață și de fotbal, însă rămâne să vedem cum îi va fi cu Anglia, în finală.

Și dacă tot ziceam mai sus de Anglia, dincolo de privilegiul că a tot jucat acasă, are șanse mari să câștige Campionatul European. E o echipă care nu prea are fisuri. Are forță, are știința jocului, are stil de a ataca și de a se apăra. Face și ea parte, fără îndoială, din superlativele EURO 2020. Spor la fotbal să avem, în finală, duminică.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.