Am avut, ieri, trei meciuri din turneul final al EURO 2020. Mai greu e să le localizezi, la cât a răspândit UEFA acest campionat european. Acum ba ești la Roma, ba la Baku, ba pe la Sankt Petersburg ori Copenhaga. Iar azi la București. Un soi de mișcare browniană marca UEFA, fiindcă îți trebuie mult talent să zăpăcești un turneu final în 11 orașe. Însă forul continental al fotbalului a dovedit că are talent și că poate. Așadar, recapitularea zilei de ieri:

  • În al doilea meci al grupei A, grupă în care vineri Italia a învins cu 3-0 Turcia, au dansat pe gazon Elveția și Țara Galilor. Un meci în care elvețienii au funcționat precum ceasurile lor, numai că au dat peste niște galezi care, după o primă repriză prăfuită, au zis că n-au venit să prindă fluturi la turneul final. Drept pentru care s-au apucat de treabă și au egalat, 1-1, scor cu care s-a încheiat meciul. Slavă VAR-ului că și-a făcut treaba, fiindcă elvețienii marcaseră din ofsaid un gol de 2-1, care gol până la urmă a fost sortit unui album de amintiri neomologate.
  • Egalul dintre Elveția și Țara Galilor e foarte bun pentru turci, care, după ce au luat-o pe cocoașă de la Squadra Azzurra, au luat și o bulă de oxigen. Sau o baclava de oxigen, fie cum vreți să-i spuneți.
  • La Copenhaga, Finlanda a învins Danemarca, 1-0. A fost un meci cu o încărcătură emoțională extremă, după ce danezul Christian Eriksen a căzut pe teren, fără să aibă contact cu vreun adversar, în minutul 43. A fost un stop cardiac, însă Christian a fost resuscitat. Un fotograf de la Reuters l-a surprins pe Eriksen în timp ce era dus cu targa de pe teren, ridicând o mână în semn de salut pentru spectatori. Mai apoi, ajuns la spital și stabilizat fiind, le-a transmis coechipierilor săi să continue meciul, iar partida s-a reluat. E incredibil ce lecții pline de sensibilitate, de trăiri neîncercate ne poate da viața uneori până și pe terenul de fotbal. Sănătate, Christian Eriksen, să revii cât mai repede pe gazon!
  • În ultimul meci al zilei, Rusia, la Sankt Petersburg, a fost învinsă cu 3-0 de Belgia (foto). Rusia a părut o echipă scămoșată, care în fața Belgiei a jucat mai degrabă un inutil cazacioc decât ceva fotbal. Dar, deh, fiecare doarme după cum își așterne.

Ce meciuri avem astăzi? Prima partidă de la EURO 2020 găzduită de Arena Națională, din București, Austria – Macedonia de Nord, de la ora 19. Din aceeași grupă C, Olanda – Ucraina, la Amsterdam, ora 22. De la ora 16, din grupa D, Anglia – Croația, pe Wembley.

Să sperăm că azi nu va mai ploua torențial în București, fiindcă ieri, deși Arena Națională are un acoperiș care poate fi tras, băltea apa pe gazon de puteai pescui.

Tiberiu Sabo

Foto: captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.