Încep, mâine, optimile de finală de la EURO, după două zile de pauză. Ce am văzut până acum la turneul final? Hai să răsfoim carnețelul de notițe.

  • Bucuria e că în general s-a jucat un fotbal bun, e o competiție cu un nivel ridicat, așa cum îi șade bine unui campionat european, că doar nu e cupa satelor. Echipele cu ștaif și-au respectat blazonul și au mers mai departe. De acum însă, la meciurile eliminatorii, va fi altă mâncare de fotbal.
  • Două cartonașe roșii s-au dat până acum și ambele au fost acordate de compatriotul nostru Ovidiu Hațegan (unul lui Grzegorz Krychowiak, în partida Polonia – Slovacia, iar celălalt galezului Eyhan Ampad, în meciul Italia – Țara Galilor). Cei care au cârcotit au făcut-o degeaba, fiindcă ambele decizii au fost corecte.
  • În faza grupelor s-au acordat 14 lovituri de la 11 m. Șase dintre ele au fost ratate. Cam multe, totuși. Te pomenești că or fi emotivi jucătorii 🙂
  • La capitolul impresii plăcute stă bine Italia, care nu mai e deloc o echipă îmbâcsită care dacă dă un gol se retrage cu autobaza în poartă. Din contră, atacă, nu lasă adversarul să respire. Cât despre dezamăgiri, aici se iau de braț Turcia și Polonia. Ambele naționale au făcut un turneu final prost și scurt, fiindcă au fost trimise acasă.

Așteptăm cu interes optimile, căci vor fi niște meciuri care promit mult. Spor la fotbal să fie!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.