O zi cu goluri, cum îi șade bine unui turneu final, a fost duminică la EURO. Nu s-au zgârcit competitorii în a da cu mingea-n ațe și bine au făcut. A fost și primul meci găzduit de Arena Națională.

  • În primul meci din grupa D, Anglia a trecut de Croația cu 1-0. După cum începuse partida, părea că englezii vor avea parte de o plimbare cu barca pe Tamisa, de o victorie fără încordat de mușchi. N-a fost însă așa, fiindcă la un moment dat Luka Modric și ai lui chiar s-au apucat să joace fotbal. Au fost clipe în care jucătorii Albionului parcă nu mai știau cum să-i desfacă pe croați, pe unde să mai dea și ei mingea. Până la urmă englezii au învins, dar le-au tremurat șorturile.
  • În primul meci al grupei C, pe Arena Națională, Austria i-a cam înclinat terenul Macedoniei de Nord, bătând-o cu 3-1. Au tras de ei cât au putut macedonenii, numai că nu le-a mai surâs soarele ca acum două luni și jumătate când, în preliminariile pentru Cupa Mondială, băteau Germania la ea acasă. Au dat un gol norocos, după ce portarul austriac, Bachmann, s-a trântit după minge, a lăsat-o să zburde, s-a ridicat și nu mai știa unde e. Până la urmă a văzut-o. Era deja în poartă.
  • Al doilea meci al grupei C, Olanda – Ucraina, a fost și cel mai interesant. Batavii au condus cu 2-0 și părea că mai au niște goluri de dat. Ucrainenii păreau pierduți în spațiu, însă le-o fi zis ceva de dulce vreo ursitoare și au reușit să egaleze. ”Portocala mecanică” și-a respectat însă blazonul și a mai dat un gol, așa, de gust. De gust de fotbal.

Azi avem, de la 16, Scoția – Cehia, din grupa D, iar din grupa E, de la 19, Polonia – Slovacia și de la ora 22 Spania – Suedia. Să vedem ce-o ieși. (Tiberiu Sabo)

Sursa foto: frf.ro / UEFA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.