Am avut, ieri, ultimele patru meciuri din faza grupelor a turneului final. Așa că de acum știm cum stăm cu optimile, cine cu cine joacă, pe ce picior dansează. Partidele au fost în nota așteptărilor, mai puțin cea dintre Germania și Ungaria.

  • Suedia a câștigat grupa E după ce i-a arătat Poloniei că nu ajunge să ai un Lewandowski, chit că omul a tras de el, a dat două goluri. Totuși, ce să-i mai ceri, să facă și de mâncare în cantonament? Nordicii au bătut cu 3-2, golul victoriei fiind înscris în minutele de prelungire. Au fost și băftoși suedezii, orișicât.
  • În celălalt meci al grupei E, Spania i-a umplut Slovaciei lada de zestre cu cinci goluri. Două din ele au fost autogoluri. Unul dintre acestea, comic de-a binelea, a fost al portarului Dubravka, care a sărit la o minge și i-a trântit un pumn de a băgat-o în poartă. Imparabil, că nu avea cine s-o mai pareze. S-o fi supărat omul pe lume, ce să zici. Așa că Slovacia, la fel ca Polonia, a plecat acasă.
  • În grupa F, campioana mondială, Franța, a remizat, 2-2, cu campioana europeană, Portugalia. Trei din cele patru goluri au fost înscrise din penalty. A fost un meci frumos, chiar ca între campioni. N-a suferit nimeni, fiindcă ambele echipe s-au calificat în optimi, Franța de pe locul 1, Portugalia de pe 3. Cât despre Cristiano Ronaldo? Păi a egalat recordul de goluri pentru o echipă națională, 109, care era deținut de iranianul Ali Daei. În ultimele 45 de meciuri jucate în naționala Portugaliei a înscris de 48 de ori. Multe înainte!
  • Tot în grupa F, la Munchen, nemții s-au căznit să scoată un egal, 2-2, cu Ungaria. L-au scos abia în minutul 84. Dacă pierdeau rămâneau acasă. De apreciat însă maghiarii, care au avut o participare mai mult decât onorabilă într-o grupă foarte grea, de fapt cea mai grea de la acest turneu final.

Azi și mâine e pauză de meciuri. Sâmbătă încep optimile de finală. Tabloul optimilor arată așa: Țara Galilor – Danemarca, Italia – Austria, Olanda – Cehia, Belgia – Portugalia, Croația – Spania, Franța – Elveția, Anglia – Germania și Suedia – Ucraina.

Sunt vreo trei meciuri care par de-a binelea niște finale: Belgia – Portugalia, Croația – Spania și Anglia – Germania. Meciul din optimi care se va disputa pe Arena Națională va fi Franța – Elveția. Altfel zis, ne vizitează campioana mondială. Spor la fotbal să fie!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.