O zi de European zgârcită la goluri – nu că au jucat și scoțienii, a nu se interpreta. Meciurile au fost teoretic interesante felul lor, practic mai e de discutat.

  • În grupa D, pe Hampden Park, din Glasgow, Cehia și Croația au izbutit, cum ar veni, să facă un egal, 1-1. Cehii chiar sunt insistenți, parcă ar fi în stare să te tragă de mânecă și să te întrebe dacă ai  închis apa când pleci de acasă. Cât despre croați, vicecampioni mondiali de felul lor, nu mai au vlaga aceea de echipă scorțoasă. Sau poate vor mai fi având-o, dar nu și-au adus-o cu ei la acest turneu final. Asta e, nimeni nu-i perfect.
  • Celălalt meci al grupei D, pe Wembley, între Anglia și Scoția, s-a terminat și el la egalitate, numai că a fost remiză albă. Ăsta chiar a fost un meci tipic britanic, cu pus osul, nu cu treburi de genul ”văleu, muică, ce mă păli ăsta-n gambă”. A fost un joc frumos. Iar scoțienii, chiar dacă nu fascinează pe teren, au niște suporteri jos pălăria – nu jos kiltul, doamne ferește 🙂 Scurt pe doi, Scoția e o echipă plăcută la joc, însă Anglia e, orișicât, mai bună, n-ai ce-i face.
  • La Sankt Petersburg, în grupa E, Suedia a învins Slovacia cu 1-0. Cu un singur gol marcat în două meciuri (după 0-0 cu Spania), nordicii au ajuns să aibă patru puncte. Doar scoțienii ce îi întrec la zgârcenia de a înscrie. Plus că și golul pe care l-au dat a fost din penalty, însă, e drept, și ceea ce se cheamă 11 m face parte din jocul numit fotbal. Cât despre Slovacia, a încercat și ea, dar n-a sedus. Una peste alta, un meci la care dacă nu te uitai aveai senzația că te ciugulește fericirea fiindcă n-ai pierdut mare lucru. Suedia are șansele ei să meargă în optimi, însă, fără răutate, joacă nicicum. Oferă un fotbal îmbâcsit, cumva butucănos. Nu i s-ar duce nici somonul în plasă, darămite mingea.

Ce meciuri avem azi? Spania – Polonia, în grupa E, de la 22. Două echipe cărora un punct nu le prea ajunge nici pe-o măsea (poate eventual Spaniei, care va juca în tura următoare cu Slovacia). În grupa F avem, de la 16, la Budapesta, Ungaria – Franța, în timp ce la 19, pe Allianz Arena, la Munchen, se joacă Portugalia – Germania. La Ungaria – Franța ideea ar fi cam cu cât ar bate ”cocoșii”, fiindcă e greu de crezut că s-ar poticni. Cât despre Portugalia – Germania, ei bine, ăsta da meci! Spor la fotbal să fie!

Tiberiu Sabo

Foto: captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.