După cele două meciuri de ieri s-a lămurit cum stă treaba cu clasamentul final din grupa A. O grupă câștigată fluierând de Italia, care a avut trei victorii și n-a primit niciun gol, marcând în schimb șapte. La polul opus e Turcia, care a făcut-o lată, pierzând toate partidele și înscriind o singură dată.

  • Squadra Azzurra a învins Țara Galilor cu 1-0 (foto) în partida arbitrată de Ovidiu Hațegan. Italienii au egalat un record bătrân cât codrul (codru care în acest caz are 82 de ani): au ajuns la 30 de partide fără înfrângere. Unde mai pui că sunt la a 11-a victorie consecutivă fără gol primit. Oamenii ăștia chiar s-au pus vârtos pe jucat fotbal.
  • Țara Galilor a făcut ce a putut, dar n-a fost atât de gospodină în joc încât să-ți vină s-o ceri de nevastă. Chiar dacă a pierdut însă și-a asigurat prezența în optimile de finală, terminând pe locul 2.
  • La a doua partidă arbitrată la EURO 2020, Ovidiu Hațegan a mai dat un cartonaș roșu. I-a terminat meciul mai iute fundașului galez Ethan Amapdu, care e drept că a intrat pe glezna adversarului de parcă făcea cercetări privind rezistența oaselor la crampoane. Arbitrul român a dat roșu și în primul său meci, Polonia – Slovacia.
  • În al doilea joc al zilei de ieri, turcii au încasat-o iar, de data aceasta de la Elveția, scor 3-1. Au dezamăgit la EURO, poate nu și-au băut cafeaua înainte de turneul final. Elveția a terminat pe 3, cu patru puncte, și așteaptă acum să vadă dacă va fi una dintre cele patru echipe de pe locul 3 din grupe care vor merge în optimi.

Ce ne așteaptă azi la EURO? Patru meciuri, dacă nu vă e cu supărare. În grupa C, pe Arena Națională din București, se joacă Ucraina – Austria, un meci de locul 2, întrucât ambele echipe au 3 puncte. Tot în grupa C, la Amsterdam, Olanda întâlnește Macedonia de Nord, care n-a adunat vreun punct până acum. La egal între Ucraina și Austria s-ar putea califica amândouă, ucrainenii de pe locul 2, iar austriecii de pe 3 – asta, firește, în funcție de cum vor termina celelalte competitoare de pe a treia poziție.

În grupa B, de la ora 22, se joacă, la Sankt Petersburg, Finlanda – Belgia, iar la Copenhaga, Rusia – Danemarca. Belgia e calificată în optimi, n-are apăsări. Dacă danezii îi bat pe ruși, iar belgienii înving Finlanda, vom avea trei echipe cu cate trei puncte în această grupă. Care va merge în optimi de pe locul 2 vedem azi. O zi bună și spor la fotbal să fie!

Tiberiu Sabo

Foto: captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.