Ce ne-au arătat, ieri, primele optimi de la turneul final? Aceea că fotbalul e cu toane. Și e bine că le are, altminteri ar deveni plictisitor, fad ca o gălușcă uitată într-o oală cu o supă rece.

  • La Amsterdam, Danemarca a mângâiat Țara Galilor cu un 4-0 care a arătat, fără vreo ciripitură de îndoială, cine a fost capelmaistrul pe teren. După ce au pierdut primele două meciuri din competiție, în următoarele două (cu Rusia în grupă și cu galezii în optimi) danezii au plantat în ațe câte patru goluri. Și au primit doar unul. Danemarca a arătat bine și în partida de ieri, ca o echipă solidă, care știe ce vrea. În schimb, Țara Galilor a fost un soi de ”hai, mă, că n-avem chef azi!” Pesemne au avut chef să plece acasă. Și au plecat.
  • Pe Wembley, Italia s-a impus greoi, cu 2-1, în prelungiri, în fața Austriei (imagine din meci). Squadra Azzurra s-a calificat en fanfare (adicătelea cum i s-ar cânta din chioșcul de fanfară din parc, mai pe limba noastră) din grupă, făcând maxim de puncte și fără a primi vreun gol. În optimi, în schimb, cu Austria, o echipă ca șmirghelul, care te răzuiește de nu te vezi, Italia a avut probleme. Mari. În unele momente a arătat destul de pierdută în spațiu cu un adversar care venea peste ea. Până la urmă, Squadra Azzurra s-a scos cu o calificare. Însă dacă nu se va dezmetici s-ar putea ca în sferturi s-o dea de gard.

Ce optimi avem azi? Olanda – Cehia, de la ora 19, la Budapesta, și Belgia – Portugalia, la Sevilla. Ce așteptări ar fi? Olanda pare favorită, însă Cehia e cam nucă tare. Nucă oarecum cu platoșă, peste coajă. Cât despre meciul dintre belgieni și portughezi? Ei, aici nu prea par să fie favoriți. Să vedem în ce formă e Ronaldo. În rest? Spor la fotbal să fie, ne scriem după meciuri, să fiți iubiți!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: captură video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.