FIFA și UEFA nu sunt în tandrețuri în această perioadă. Nu se pupă, nici măcar nu merg la braț, la promenadă, de ochii lumii. Zavistia s-a iscat din faptul că FIFA ar dori organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani, în vreme ce forul fotbalistic european nu vrea să audă de una ca asta, mergând pe ideea clasică: CM o dată la patru ani.

FIFA vine cu argumente cum că disputarea Cupei Mondiale din doi în doi ani ar aduce beneficii fotbalului, și de imagine, și materiale, că ar spori șansele să participe la competiție și naționale pe care nu le dă priceperea la acest sport afară din casă. La rândul ei, UEFA consideră că acest lucru ar cam faulta valoarea competiției.

Nu ne apucăm să cântărim argumentele fiecăreia dintre cele două părți, e treaba lor să ajungă la o soluție. Dând-o însă pe glumă, dacă s-ar organiza CM din doi în doi ani poate ar avea și naționala noastră șanse la o calificare de care n-am mai avut parte din secolul trecut. Nu de alta, dar fiind meciuri mai dese poate obosesc unii și reușim noi să le ciupim locul în competiție.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Moș Crăciun n-a găsit selecționer. Așteptăm varianta Moș Burleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.