• 1460: În timpul Războiului celor Două Roze, în Anglia, Casa de York pierde în fața Casei de Lancaster în zăpăceala de bătălie de la Wakefield. Ghinion, vorba unui contemporan cu ștaif. Pe de altă parte, nu-și puteau alege altceva pe blazon? Un soi de păpădie, coada șoricelului, ceva, musai fu să fie cu roze?!
  • 1922: A fost ratificat tratatul privind înființarea Uniunii Sovietice, sub forma uniunii mai multor republici. Ceva de genul: ”Dă, mă, republica încoa!”. ”Nu ți-o dau, bre!”. ”Ei lasă că mi-i da-o tu!”. Și așa s-a înființat, cu delicatețea de rigoare, URSS. Harașo! În rest, davai-davai, care ce a mai putut.
  • 1944: Regele George al II-lea al Greciei declară regență, lăsând tronul vacant. S-o fi gândit să-și ia vacanță în… Grecia. O fi prins vreo promoție.
  • 1976: Se constituie societatea comercială româno-franceză Oltcit Craiova. A apărut în urma unui parteneriat între autoritățile de stat române și producătorul francez de automobile Citroën. Așa cum a apărut, relativ repede s-a și dus. S-a dus mașina Oltcit. Era simpatică, dar cam atât. (T.V.S.)

Sursa: ro.wikipedia.org

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.