• 1514: Regele Franței, Ludovic al XII-lea, se însoară, la Abbeville, pentru a treia oară. În vârstă de 52 de ani, regele și-a luat de nevastă o puștoaică de 18 ani. E drept că juna era sora regelui Henric al VIII-lea al Angliei. Dar cine mai ținea cont de vârstă la astfel de moșmondeli politice cum erau căsătoriile pe vremea aceea! Plus că nu era tare bine să te pui cu Henric al VIII-lea, că era cam aprig la mânie.
  • 1604: Așa-numita supernovă a lui Kepler este observată pentru prima dată. Bine știa a se piti, draga de ea. Sau o fi fost varianta de cochetărie, să nu se lase văzută.
  • 1888: Monumentul Washington, la acea vreme cea mai înaltă structură din lume, a fost deschis oficial publicului. Unde? Păi la Washington DC, că doar nu la Babadag ori la Strehaia DC.
  • 1940: Se naște John Lennon. Un muzician care, alături de The Beatles, a făcut muzica să sune altfel. Cuvintele despre John Lennon par cumva sărace, fiindcă parcă n-ar putea exprima îndestulător ce a însemnat. Pentru el, de fapt, ”vorbește” muzica pe care a lăsat-o în urmă.

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: Wikipedia / Roy Kerwood

CITEȘTE ȘI:

Calendarul cu dichis: Comerțul cu amănuntul. Amănuntul că unii aveau privilegii

Calendarul cu dichis: O bijuterie arhitectonică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.