Rollei Digital Camera
  • 141 î.Hr.: Liu Che, care avea să fie cunoscut drept împăratul Wu din dinastia Han, se apucă de domnit. Și a domnit preț de 54 de ani. Recordul de stat pe tron a fost dat deoparte abia 1800 de ani mai târziu, de împăratul Kangxi. Ambițios și Liu Che, dar și Kangxi.
  • 1796: Napoleon Bonaparte se însoară cu Josephine de Beauharnais, o femeie pe care teoretic a iubit-o mai mult decât și-a iubit incursiunile lui prin țări străine. Cumva prea delicată și Josephine, altminteri îi putea spune verde-n buză lui ăla micu’ ceva de genul: ”Mă, ia mai lasă-mă-n pace cu războaiele tale, acu’ te duci și bați covoarele, după aia te duci de dai de mâncare la găini, plimbi gâsca proprietate familială, ștergi praful și umfli roata la bicicletă, hai, executarea, că vin cu făcălețu’!”.
  • 1831: S-a înființat ”Legiunea franceză străină”, de către regele Ludovic Filip I. Și franceză, și străină, nici nu mai știi cum s-o iei. În fine, treaba ei că a fost înființată.
  • 1959: Păpușa Barbie își face debutul într-un salon de jucării, la New York. Cine oare putea să-și dea seama pe atunci ce succes va avea alde Barbie… (T.V.S.)

Sursă date și foto: Wikipedia

Citește și:  Ziua Femeii ar trebui să fie în fiecare zi

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.