• 1598: La Mănăstirea Dealu s-a încheiat un tratat între împăratul Rudolf al II-lea și Mihai Viteazul. Domnul Țării Românești recunoaște suzeranitatea față de nea Rudi, în vreme ce împăratul, om de comitet, cum s-ar zice, se obligă să îi asigure lui Mihai niște subvenții pentru întreținerea oștirii dumisale. Plus că mai și recunoaște caracterul ereditar al domniei. Curat meșteșug de politichie și-n vremea ceea, coane Fănică, zău așa!
  • 1818: A fost să fie primul zbor cu un balon cu aer cald deasupra Bucureștiului. În varianta spectatorilor, aerostatului i s-a zis ”bășica lui Vodă Caragea”. Aveau umor cu ghiotura oamenii și pe vremea aceea 🙂
  • 1934: Personajul de desene animate Donald, creat de Walt Disney, debutează pe marile ecrane în filmul „Găinușa cea înțeleaptă”. Un umor mai catifelat nici că se putea: adorabilul guraliv rățoi debutează într-un film legat de o găinușă. Deh, nu te pui cu păsăretul din ogradă nici măcar în desenele animate, fiindcă e posibil să nu îți iasă scenariul. (T.V.S.)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.