Imagine cu parfum de epocă: finala de dublu feminin de la Wimbledon din 1906, între perechile Blanche Bingley - May Sutton și Charlotte Cooper - Agnes Morton (sursa foto: Wikipedia)

1877: S–a desfășurat prima ediție a turneului de tenis de la Wimbledon, cea mai veche astfel de competiție din lume. E considerat de mulți specialiști turneul numărul 1 pe plan mondial. Iar asta nu de florile mărului, chiar are ștaif.

1540: Regele Henric al VIII-lea al Angliei anulează căsătoria cu a patra lui nevastă, Anne de Cleves. O căsătorie care a durat doar o jumătate de an. Era de așteptat ca Henric s-o alunge pe Anne din culcușul său, fiindcă se dădea în vânt după ea ca lupul după ciorba de ștevie. De altfel, zicea că ”e urâtă ca o iapă belgiană”. De ce chiar belgiană, asta nu ne-a mai șușotit istoria.

1922: Johnny Weissmüller, înotător american originar din Timișoara, coboară sub un minut recordul mondial la 100 m liber, la 58.6 secunde. A fost vestit și ca actor, jucând rolul lui Tarzan. La cât de iute înota le stârnea invidia și crocodililor din film.

1997: Pugilistului american Mike Tyson i s-a interzis pentru o vreme să boxeze drept pedeapsă că în urmă cu câteva zile l-a mușcat de ureche pe un adversar, Evander Holyfield. Distinsul Tyson chiar părea că n-are toată țigla pe casă, altminteri ar fi mușcat și el o coardă a ringului, o mănușă, hai gongul, fie, dar nu chiar o ureche, orișicât. (T.V.S.)

Sursa datelor: Wikipedia

CITEȘTE ȘI: Vremea tramvaiului cu cai

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.