• 1540: Regele Henric al VIII-lea al Angliei își anulează căsătoria cu cea de-a patra nevastă,  Anne de Cleves. Nu i-o fi încălzit bine ciorba sau n-o fi șters praful femeia. Oricum, la ce toane avea Henric nu e de mirare.
  • 1595: Astronomul Johannes Kepler a publicat lucrarea „Mysterium cosmographicum”, în care menționează șase planete. Matematician și astronom, plus naturalist, Kepler a formulat legile mișcării planetelor (legi care, de altfel, îi poartă numele). Multă treabă a avut Kepler în domeniul științei, jos pălăria!
  • 1902: Oamenii de știință germani izolează acidul barbituric, care va sta la baza creării somniferelor. Și iac-așa o seamă de oameni au ajuns să nu mai zăbovească noaptea ca huhurezii din lipsă de somn.
  • 1922: Cel care a fost actorul și deopotrivă sportivul Johnny Weissmüller, născut în Timișoara, care l-a interpretat pe Tarzan, a coborât recordul mondial la înot la 100 m liber sub un minut, adică 58,6 secunde. Ajuns în America pe vremea când încă era în scutece, cu părinții săi emigranți, Johnny a avut o carieră remarcabilă în sport. A fost de cinci ori campion olimpic și a avut 67 de titluri modiale la înot. Plus că în calitate de Tarzan, ca actor, a patentat un urlet care i-a adus celebritatea.  (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.