• 378: Are loc bătălia de la Adrianopol, în care armata romană a fost bătută de vizigoți de i-au mers fulgii și i-au sărit capacele și coifurile. Conform Wikipedia, a fost ”prima afirmare a cavaleriei pe câmpul de luptă”. Te pui cu calul vizigotului? Cine știe ce jăratic bio mânca.
  • 1173: A început construcția unei clopotnițe care avea să devină celebrul turn înclinat din Pisa. Și uite cum o prostie a unor constructori care nu s-au gândit că solul e ciugulit de probleme și li se poate înclina turla a ajuns peste veacuri un reper turistic.
  • 1803: Inventatorul american Robert Fulton a testat o barcă, una cu motor cu abur, pe fluviul Sena, la Paris. Barca, lungă de 20 de metri și lată de 2,4, a tușit nițel și s-a scufundat. Lucru care l-a făcut pe Napoleon Bonaparte să creadă că motorul cu abur nu are niciun viitor. Cu părerea asta s-a cam aburit singur musiu Napoleon. Dar ce era să crezi când vine unul și-ți prezintă o barcă isteață care parchează pe fundul apei?
  • 1999: Președintele rus Boris Elțîn îl numește pe șeful Serviciului Federal de Securitate, Vladimir Vladimirovici Putin, prim-ministru. Nu i-a trebuit mult lui Vladimir Vladimirovici să ajungă și președinte, funcție în care se lăfăie și acum. Președinte vorba vine, că e de-a binelea țar neomologat. (Tiberiu Sabo)

Sursa datelor: ro.wikipedia.org. Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.