• 1173: A început construcția unei clopotnițe care avea să devină, până la urmă, celebrul turn înclinat din Pisa. Turnul fusese gândit ca o campanilă pentru Domul din Pisa. Numai că după o duzină de ani, când se ajunsese la nivelul al treilea, din cauza solului a început să se încline. Construcția a fost stopată, apoi reluată peste vreo 100 de ani, următoarele etaje fiind construite ușor oblic, ca să compenseze înclinarea. O clădire cu o poveste chiar aparte.
  • 1803: Inventatorul american Robert Fulton a testat o barcă experimentală, una cu aburi, în Paris, pe Sena. Ambarcațiunea, lungă de 20 de metri, lată de 2,4 și care prindea o viteză de până la 6,4 km/h, s-a scufundat. Lucru care l-a făcut pe Napoleon Bonaparte să se strâmbe și să considere că motorul cu aburi nu va avea niciun viitor. Asta e, a mai dat-o și Napoleon de gard.
  • 1965: Parlamentul Malaeziei votează să se separe de Singapore. Așa că Singapore a devenit singurul stat din lume care și-a dobândit independența fără voia sa.
  • 1968: A venit pe lume, la Chicago, Gillian Leigh Anderson. Actrița americano-britanică a ajuns să fie foarte cunoscută ca personajul agent FBI Dana Scully din serialul de televiziune ”Dosarele X”. În afara acestui rol, care i-a adus  consacrarea, a mai jucat într-o grămadă de filme. Și a făcut-o bine, bravo ei. (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia / Florian Hirzinger

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.