• 1504: Statuia înfățișându-l pe David, sculptură din marmură a lui Michelangelo, a fost dezvelită la Florența. Se poate zice că înainte de dezvelire a prins și David singurele momente acoperit de niște pânzet, dat fiind că Michelangelo l-a făurit în pielea goală.
  • 1636: S-a fondat Universitatea Harvard, în orașul Cambridge, din statul Massachusetts. Instituția a fost denumită Colegiul Harvard pe 13 martie 1639, după cel care a investit cei mai mulți bani acolo, un tânăr preot numit John Harvard. Acesta a lăsat prin testament câteva sute de cărți care să formeze baza bibliotecii universității și câteva sute de lire sterline. La Harvard, în 5 iunie 1947, secretarul de stat George Marshall a rostit discursul despre Programul pentru redresarea economică a Europei, așa-numitul ”Plan Marshall”. O universitate cu adevărat cu ștaif, plus cea mai veche din SUA.
  • 1966: Televiziunea americană NBC difuzează primul episod al serialului științifico-fantastic ”Star Trek”. O găselniță grozavă ”Star Trek”, s-au făcut, pe lângă seriale, filme artistice, pelicule de animație, plus jocuri video. Asta înseamnă să ai o idee bună 🙂
  • Azi în România e Ziua petrolistului. E sărbătorită din 1990, la inițiativa Federației Sindicatelor Libere și Independente Petrom. La mulți ani, dragi petroliști, și spor la petreceri să aveți de ziua voastră! (T.V.S.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.